Danmark Dejligst: Danske divaer.

Krage Reinholdt 23082018 (1 of 1)
Susanne Krage & Sisse Reinholdt © Knut Skjærven.

Fikk jeg fortalt at jeg i 1970 var produksjonsassistent på Pål Løkkeberg’s film Exit. Et drama i fransk stil à la Jean-Luc Godard og Francois Tuffault.

Den nye bølgen.

Exit ble innspilt i Bergen. Skytescenene på Laksevåg. Hovedrollen hadde Vibeke Løkkeberg. Hun var på det tidspunkt gift med instruktøren.

Hva bestod jobben av? Altmuligmann og det som danskene vil kalle «stik-i-rend-dreng». Jeg fikk lov til å kjøre rundt i en stor amerikanerbil som ble brugt til noen af de mest dramatiske scenene.  Var visst med i et par klipp også. Som statist.

Hva har det med saken å gjøre?

Jo, Sisse Reingaard, som er dansk skuespiller, var gift med filmfotografen, Claus Loof. Hun var på besøk i Bergen under innspillingen av Exit.

Som produksjonsassistent var det min jobb å kjøpe friske reker på torget og levere dem i privaten på Hotel Norge.  Til Claus og Sisse.

En annen Claus, Claus Nissen, hadde en av de store rollene. Hans kjæreste var Susanne Krage, som noen husker fra Stille dage i Clichy. Etter Henrik Miller med Jens Jørgen Thorsen i instruktørstolen.

Susanne Krage er i dag fremgangsrik billedkunstner.

De to møtes, sammen med andre venner fra den gangen, på den kjente københavnerbaren Palæ Bar i Ny Adelgade.  Ofte om torsdagen.

Der kom jeg forbi etter et fotojobb. Tilfeldig. Jeg ble inviteret til bordet hvor de sat, og kom til å sitte rett overfor dem begge.

Jeg fortalte historien om min karriere som produksjonsassistent i Bergen. Er det ok å ta et bilde, spurte jeg på et tidspunkt. Det var det.

Kikk forbi en torsdag på Palæ Bar. Man vet aldri :-).

© Knut Skjærven.
København, den 30. august 2018.

#knutskjærven #knutskjaerven #palaebar #palæbar #sissereinholdt #susannekrage #påløkkeberg #vibekeløkkeberg #clausnissen #clausloof

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s